Ders Kitabı Cevapları

Ders Kitabı Cevapları
Ders Kitabı Cevaplarını büyük bir titizlikle hazırlayıp derslerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf, 5. Sınıf, 6. Sınıf, 7. Sınıf, 8. Sınıf, 9. Sınıf, 10. Sınıf, 11. Sınıf, 12. Sınıf Ders Kitabı Cevaplarını buradan kontrol edebilirsiniz. Ders Kitabı Cevapları: aklınıza takılan, yapamadığınız, anlamadığınız soru ve cevaplara, size örnek teşkil etmesi amacıyla verilmiştir. Bu nedenle öğrencilerimizden ricamız; lütfen Ders Kitabı Cevaplarını öncelikle kendiniz yapmaya gayret gösteriniz. Aşağıdan önce sınıfınızı, sonra dersin adını, daha sonra yayınevini, en son olarak da sayfa numarasını seçerek aradığınız sayfanın cevaplarını görebilirsiniz.

4. Sınıf Ders Kitabı Cevapları








Ders kitabı cevapları nedir? Ders kitabı, bir eğitim programında yer alan hedef, içerik, öğretme öğrenme süreci ile ölçme değerlendirme boyutlarına uygun olarak hazırlanmış ve öğrenme amaçlı kullanılan basılı bir öğretim materyalidir. Ders kitabı, bir derste kullanılan ve dersin geliştirilmesine esas oluşturan araçlardan birisidir. Başka bir deyişle ders kitabı, belli bir dersin öğretimi için ve belli bir düzeydeki öğrencilere yönelik olarak yazılan; içeriği öğretim programına uygun olan, incelemesi yapılmış ve onaylanmış temel kaynaktır.
Ders kitabı cevapları ilk kez ne zaman hazırlandı? Eğitim açısından hayati bir öneme sahip olan ders kitapları 2003-2004- öğretim yılında ilköğretim, 2006-2007 yıllarında ise ortaöğretim kurumlarında ücretsiz dağıtılmaya başlanmıştır. Ne yazık ki bu uygulamanın siyasi maksatlarla bazı kesimler tarafından kaynak israfı bahanesiyle acımasızca eleştirildiğini görmekteyiz. Ders kitaplarının ücretsiz olmasını eleştirenler dünyaya baktıklarında görecekler ki, birçok ülkede ders kitapları ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.
Ders kitabı cevapları nasıl hazırlanmalıdır? Ders kitapları hazırlanırken bunlarda sanat gayesinden uzak, edebî zevk vermenin yanında, millî, manevî, ahlaki, birtakım kültürel değerlerin yoğun olarak işlendiği metinlerden oluşan kitaplar hazırlanması, gelecek nesillerin kendi millî benliğini, millî gurunu, tarihini, kültürünü benimsemesi, özümsemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ders kitapları öğrenci merkezli olarak yazılmalıdır. Kitapların yazımında program geliştirme ilkelerine uyulmalı, kitaplar her açıdan estetik değerler taşımalıdır. Kitaplardaki bilgi ve yöntemler güncel olmalı, yeni araştırmalara yer verilmelidir. Kitaplar toplumun gerçek sorunlarını yansıtmalı, öğretim yöntemi öğrenci odaklı olmalı, bireye kendini tanıma olanağı vermelidir.